Eksik, Eksilen , Eskimeyen...



Hani bazen olur  ya yolda yürürsünüz, bir kafede arkadaşlarınızla kahve içersiniz, yağmur yağıyordur siz laptop kucağınızda dizi izliyorsunuzdur; bir şey eksiktir yine de. Tanımlayamadığınız, sesli olarak kelimelere dökemediğiniz, sizi huzursuz eden. Nedir o eksik şey? Aşık olduğunuz mu yanınızda değil? En yakınınız mı vefat etti? Kardeşinizi aylardır görmüyor musunuz? Hayır hayır bunlardan hiçbiri değil öyle değil mi? Yaşadığınız dünyada sizi anormal hissettiren bir türlü ruhunuzda doygunluğa izin vermeyen bir eksiklik bu. Kimisi adını yalnızlık koymuş. Yalnız da değilseniz vay halinize...
Zaman hızla keyfinizden yoksun bir şekilde akıyorsa peki? Her zaman ki eylemleriniz size sıkıcı ve anlamsız gelmeye başladıysa? Yatağınızda tek başına uyuyamıyor musunuz? Evet bu muhtemelen sevdiğinizin eksikliği. Her şeyi çiftten teke düşürmek ilkte özgürlük gibi gelse de ne kadar da acı veriyor öyle değil mi? Çalan her şarkı mı aşk dolu olur! Herkesin mi sevgilisi mi var! Neden herkes el ele, diz dize, dudak dudağa, kalp kalbe?..
Ah bir de senelerce eskimeyen o muhteşem çiftler yok mu? Girdiği her ortamın favorisi, fıkır fıkır içleri. İzlediğimiz diziler, filmler hatta okuduğumuz bazı kitaplar o kadar alıştırdı ki bizi acıya ayrılığa; biri "iyiyim" dediğinde "yaaa hayırdır neden iyisin?" der olduk. Bu kadar mı acıdan beslenir olduk? Gerçekten hiç yok mu sandınız eskimeyen aşklar, ilişkiler, yanınızda olduğuna her an şükredeceğiniz türde insanlar? Evet var sıklıkla görmesek de belki de yaşadığımız şehirde olmasa da var.
Gelin gelelim hem eksik, hem eksilmiş, hem de eskimeyen bir ilişkiye sahip değilseniz ne olacak?
Öncelikle bu kadar acıya, ruhunuzda ki o katlanılmaz duyguya senelerdir alışmaya çalıştığınız için tebrik ediyorum sizi. Kahkaha atabilmek anormal hissettiriyor öyle değil mi? Merak etmeyin yalnız değilsiniz.
Yalnızlığın acılı bir asilliği vardır. Özgürlük verir ama üzer. Kusursuz insan tanımını yakalamaya çalışın. Okuyun, okuyun ve okuyun. Sizin kelimelere dökemediklerinizi dökebilen birileri var emin olabilirsiniz bizzat okudum. Sürekli bekleyiş içinde  olmaktan vazgeçin o muhteşem erkek belki de hiç gelmeyecek. Anı yaşayın neden diyorlar biliyor musunuz? Her an ölebilirsiniz! Dehşet verici ama gerçek. Anı yaşamak; sesleri daha net duymak demek, kelimeleri sözlükteki anlamıyla anlamaya çalışmak demek, yoldan geçerken mağaza da çalan müziğin ritmine kendini kaptırmak şarkının sözlerini sesli sesli söylemek demek, saçlarını yeşile boyayan genç kıza "hey dostum bir harika olmuşsun" demek. Çokta fazla ciddiye almadan, kırmadan, kırılmadan, keyif alarak yaşayabilmek demek.
Ben eksikken ve eksilmişken, eskimeyen bir ilişkim yokken ve tam da şu an da bunları yapıyorum. Size de kolay gelsin. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Mutluluk Zamanı

Başımız Sağ Olsun

25. Yaşımdan Sevgilerle